Hírek
Itt a 2021-es F1-es versenynaptár
Itt a 2021-es F1-es versenynaptár
Itt a 2021-es F1-es versenynaptár
Itt a 2021-es F1-es versenynaptár
A Magyar Nagydíj augusztus 1-jén lesz, ha minden a tervek szerint alakul.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa elfogadta a Forma–1-es világbajnokság jövő évi versenynaptárát, melyben rekordot jelentő 23 futam szerepel, közte augusztus 1-jén a Magyar Nagydíj, írja az MTI.

A szezonnyitó versenyhétvégét a szokásoknak megfelelően Ausztráliában, Melbourne-ben rendezik, az idény első futama március 21-én lesz.

A Forma–1 történetében jövőre rendeznek először nagydíjat Szaúd-Arábiában, a Dzsiddába tervezett viadalra november 28-án kerül sor, míg a szezonzáró eseményre december első hétvégéjén, Abu-Dzabiban.


 
Az április 25-re kiírt futam helyszíne ugyanakkor még nem ismert, abban az időpontban a koronavírus-járvány miatt az ez évről elhalasztott első Vietnami Nagydíjra került volna sor, ám Hanoi 2021-re sem vállalta a rendezést a pandémia nyomán kialakult helyzet miatt.

Változatlanul kérdéses az is, hogy egyes országokban az utazási korlátozások, valamint az emelkedő fertőzésszám miatt valóban lebonyolítható lesz-e jövőre mind a 23 versenyhétvége.

Az idei esztendőre tervezett 22 futam helyett végül egy 17 versenyből álló szezont teljesített a mezőny, számos helyszínen a járvány miatt nem tudták megrendezni az eseményt.

ORIENTLine
Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt
Bezárom