Hírek
Cégalapítási láz jellemezte a januárt
Cégalapítási láz jellemezte a januárt
Cégalapítási láz jellemezte a januárt
Cégalapítási láz jellemezte a januárt
A koronavírus-járvány első hulláma idején a társaságok a rövid távú kihívásokra koncentráltak, az év közepére azonban fordult a kocka.

Világszerte gyorsan maguk mögött hagyták a járvány kirobbanása utáni „válságüzemmódot” a vállalatok – legalábbis ez derül ki a Mazars pénzügyi tanácsadó cég által készített reprezentatív, globális felmérésből. Feltűnő, hogy a vállalatok többsége mennyire nem tart a COVID–19-járvány negatív hatásaitól, 2021-ben már árbevétel-növekedésre számítanak. Beleillenek ebbe a sorba a magyarországi vállalkozások is. A januárt cégalapítási láz jellemezte.

A koronavírus-járvány első, tavalyi tavaszi hulláma idején a társaságok az olyan rövid távú kihívásokra koncentráltak, mint a finanszírozás, a cég jó hírneve, és a munkavállalóikat érintő kérdések. Az év közepére azonban fordult a kocka, a vállalatvezetők felvették a kesztyűt, és már 2021-re, és a következő évekre kezdtek el tervezni. Szinte az egész világot ez a gondolkodás jellemezte, az afrikai vállalatok azonban kilógnak a sorból, a kontinensen továbbra is a rövid távú finanszírozási gondok dominálnak. 

„Meglepetésként ért bennünket, hogy a válaszadók mennyire optimisták és bizakodóak a jövőt illetően. Érdekes, hogy ez különösen a női cégvezetőkre volt jellemző. A különböző szektorokat természetesen számos különbség jellemzi, de a média által sugallt kép a járvány vállalkozásokra gyakorolt hatásáról igencsak fekete-fehér. Felmérésünkből az derült ki, hogy a valóság ennél sokkal színesebb” – közölte Mark Kennedy, a Mazars partnere. A véleményekből fény derült arra a sajnálatos tényre is, hogy a klímaváltozás csak az utolsó helyen szerepel a vállalatok fontossági listáján.

ORIENTLine
Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt
Bezárom