Hírek
Novemberben utoljára jelenik meg az Elle magazin Magyarországon
Novemberben utoljára jelenik meg az Elle magazin Magyarországon
Novemberben utoljára jelenik meg az Elle magazin Magyarországon
Novemberben utoljára jelenik meg az Elle magazin Magyarországon
A lap 2001 óta jelent meg rendszeresen Magyarországon.

November 13-án jelenik meg utoljára az Elle magazin Magyarországon.

A magazin a lapnak küldött közleményében azt írta:

„Az Elle magazin először 2001 szeptemberében jelent meg Magyarországon, szabadságra és merészségre buzdítva olvasóit, legyen szó akár a divatról, akár arról, hogy megkérdőjelezzék a társadalmi szerepeket. Ösztönözte a nőket, hogy felfedezzék és ünnepeljék egyéni stílusukat az élet minden területén.” 


 
Az ELLE volt az első a hazai divatlapok között, melynek címlapján smink nélküli, plus size, kerekes székes és transznemű modell szerepelt.

„Az ELLE Magyarország mindig is különleges helyet foglalt el a márka nemzetközi kiadásai között. Lívia és szerkesztőségi csapata nemzetközi színvonalon dolgozta fel a világban a nők számára fontos témákat, alkalmazkodva a magyar olvasók igényeihez. Szomorúak vagyunk, hogy ez a csodálatos kaland most véget ér, de reméljük, hogy a közeljövőben újra folytatódhat” – nyilatkozta Valéria Bessollo Llopiz, az ELLE nemzetközi igazgatója.

A lapot kiadó Central Médiacsoport közleményében azt írja, a magazin kampányaiban a nők helyzetének javítását tűzte ki célul, így aktívan foglalkozott a kisebbségek helyzetével, és olyan, női lapokban ritkán helyet kapó témákkal, mint a női drogfogyasztás vagy a prostitúció. Kiállt a nemi egyenlőtlenségek felszámolásáért a munkahelyen, és a nők számának növeléséért a STEM szektorban. Kiemelten segítette a fiatal művészek pályakezdését olyan pályázataival, mint az Elle Young Talent vagy az Elle Irodalmi díj. A márka főbb eseményei az Elle Fashion Show és az Elle Société Talks voltak, utóbbi szintén fontos társadalmi kérdésekben szervezett beszélgetéseket.

„Az ELLE Magyarország bezárásával a hazai sajtópiac egyik legszínesebb, leginkább előremutató, a valóságra leginkább reflektáló divatmagazinja szűnik meg 2020 végén. Köszönjük a szerkesztőségi csapat kreatív és innovatív munkáját” – nyilatkozta Lipták Tímea, a Central Médiacsoport magazin-üzletágának igazgatója.

Az utolsó lapszám és az elle.hu december 31-ig érhető el.

ORIENTLine
Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt
Bezárom