Hírek
Jelentős gyomrost kapott az ingatlanpiac 2020-ban
Jelentős gyomrost kapott az ingatlanpiac 2020-ban
Jelentős gyomrost kapott az ingatlanpiac 2020-ban
Jelentős gyomrost kapott az ingatlanpiac 2020-ban
Csökkentő albérletárak, csökkenő négyzetméterárak, a befektetési célú lakásvásárlás eltűnése jellemezte az ingatlanpiacot 2020-ban, ami őszre talált magára, de a kormány 2021-re bejelentett élénkítő intézkedései miatt utána is kivárás következett.

Hullámvasútra került 2020-ban a lakáspiac: a január-február még erősen indult, de a koronavírus magyarországi megjelenése márciusban megtörte a lendületet, a kereslet és az ingatlanpiaci forgalom ősszel állt vissza a tavalyi szintre, októbertől azonban megint a kivárás jellemezte a vevőket és az eladókat is a 2021-től életbe lépő lakástámogatások miatt – közölte az ingatlan.com az MTI-vel.

A közleményben Balogh László, az ingatlanhirdetési portál vezető gazdasági szakértője kifejtette, hogy a magyarországi lakáspiac már a koronavírus-járvány előtt lefékezett, a járványhatás pedig csak „rátett még egy lapáttal”. Az adásvételek száma már 2019-ben csökkenésnek indult, 2020 pedig a lakásárakban is trendfordulót hozott – mutatott rá.  

Hozzátette, a befektetési célú lakásvásárlók idén azzal szembesülhettek, hogy a bérleti díjak csökkennek, ráadásul a lakásárak is a csúcson vannak. A hozamok csökkenése miatt újabb ingatlan vásárlása számukra már nem volt jó üzlet, ezért idén már a saját célra vásárló vevők uralták a lakáspiac keresleti oldalát. A járvány miatt az idén a külföldi vásárlók távol maradtak a piactól, így a lakásárak elkezdtek a hazai vásárlók anyagi lehetőségeihez igazodni. A külföldi turisták eltűnése miatt pedig a rövid távú lakáskiadás is leállt 2020-ban, ami lejtőre küldte az albérletárakat.

ORIENTLine
Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt
Bezárom