Hírek
Tücsök és bogár is kerül a tányérra az idei Kutatók Éjszakáján a BGE-n
Tücsök és bogár is kerül a tányérra az idei Kutatók Éjszakáján a BGE-n
Tücsök és bogár is kerül a tányérra az idei Kutatók Éjszakáján a BGE-n
Tücsök és bogár is kerül a tányérra az idei Kutatók Éjszakáján a BGE-n
Idén is lesz Kutatók Éjszakája a BGE-n, a rendezvény olyan izgalmas és aktuális témákat jár körbe, mint például a fenntarthatóság és annak táplálkozástudományi kérdései, vagy épp a szárított rovarlárvák élelmiszeripari felhasználása.

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára a Kutatók Éjszakája elnevezésű kezdeményezést azzal a céllal, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás. A Budapesti Gazdasági Egyetem – a hazai felsőoktatás első számú üzleti egyeteme – évről évre csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez, így 2021-ben is közel tíz, online és offline programmal várja az érdeklődőket 2021. szeptember 24-én.

A BGE-n olyan izgalmas és aktuális témákat járnak körbe, mint például a fenntarthatóság és annak táplálkozástudományi kérdései, vagy épp a szárított rovarlárvák élelmiszeripari felhasználása. A tudományos kérdéseken és a gyakorlati tanácsokon túl a látogatók betekintést kaphatnak a rovarok világába gasztronómiai szemszögből is, ráadásul meg is kóstolhatnak egy „bogaras menüt”.Erre azért adódik lehetőség, mert az Európai Unió erre hivatott bizottsága ez év júniusában adott első alkalommal engedélyt szárított rovarlárva élelmiszerként történő forgalmazására.

 

Forrás: https://turizmus.com/szallashely-vendeglatas/tucsok-es-bogar-is-kerul-a-tanyerra-az-idei-kutatok-ejszakajan-a-bge-n-1177216

Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt
Bezárom