Hírek
Munkavédelem - egy alábecsült költségtényező
Munkavédelem - egy alábecsült költségtényező
Munkavédelem - egy alábecsült költségtényező
Munkavédelem - egy alábecsült költségtényező
A sérülés vagy betegség miatti hiányzások évente milliókba kerülnek a vendéglátóiparnak. Ezenkívül a személyzet létszáma már így is alacsony, mivel szakképzett munkaerőt nem lehet egyik napról a másikra felvenni.

Ezért egy olyan munkahely, amely nem felel meg a biztonsági előírásoknak, meglehetősen drága lehet. Arról nem is beszélve, hogy az ergonomikus, barátságos környezet sokszorosan növeli a munkavállalók motivációját. Ideje tehát jobban odafigyelni erre a szempontra.

Szakértők szerint a ficamok, vágások és égési sérülések továbbra is a konyhai mindennapi élet részét képezik. Az Egyesült Királyság Egészségügyi és Biztonsági Igazgatósága (HSE) azt is kimondja, hogy a vendéglátásban a sérülések 30 százaléka mozgásszervi sérülés, amelyet helytelen emelés vagy kezelés okoz. A Rational – a melegétel-készítés szakértője – más veszélyforrásokat is azonosított: a túl kicsi konyhák, ahol a személyzet akadályozza egymást és a munkafolyamat nem tud kialakulni, a vegyi tisztítószerek nem megfelelő kezelése és a helytelen szellőzés. Elég ok arra, hogy a vállalat az ergonómiára összpontosítson az iCombi és az iVario főzési rendszereinek betervezésekor.

Forrás: https://turizmus.com/szallashely-vendeglatas/munkavedelem-egy-alabecsult-koltsegtenyezo-1177247

ORIENTLine
Weboldalunk sütiket használ a magasabb felhasználó élmény miatt
Bezárom