News
Már négy Thai Select tanúsítvánnyal kitüntetett étterem van Budapesten
Már négy Thai Select tanúsítvánnyal kitüntetett étterem van Budapesten
Már négy Thai Select tanúsítvánnyal kitüntetett étterem van Budapesten
Már négy Thai Select tanúsítvánnyal kitüntetett étterem van Budapesten
A thaiföldi kereskedelmi minisztérium értékelő okirattal is kitünteti a legjobb thai éttermeket, hogy ezzel is hozzásegítse a vendégkört az igazán autentikus, magas minőségű thai konyha megismeréséhez.

A távol-keleti éttermeknek van valami különleges varázsuk. A színek kavalkádja a tányérokon, a wokok sistergése, a mindent betöltő édeskés illat és a különleges textúrájú ételek sokszor a laikusokat is az éttermek asztalához ültetik.

De az ázsiai konyhák csoportjában is van egy, a thai konyha, amely mostantól értékelő okirattal is kitünteti a legjobb éttermeit, hogy ezzel is hozzásegítse a vendégkört az igazán autentikus, magas minőségű thai konyha megismeréséhez. Ez a Thai Select tanúsítvány.

A Thai Select kitüntetés a Thaiföldi Királyság Kereskedelmi Minisztériumának Nemzetközi Promóciós osztálya által kibocsátott tanúsítvány, amely nemcsak az ételeket, hanem az éttermek vendégszeretetét és hangulatát is minősíti a szakácsok professzionális képzettsége mellett. Mivel egy nagy múltú, több ezer éves hagyományra visszatekintő gasztronómiáról van szó, a tanúsítvány megszerzése nem könnyű a szigorú irányelveknek köszönhetően. Az elismerést épp ezért a következő kategóriákban ítélik oda egy-egy étteremnek:

Thai Select Signature: ezt a minősítést azok az éttermek kaphatják meg, amelyek autentikus thai ételeket szolgálnak fel, azok egyedi jellegét mutatják meg ízléses, kiváló minőségű, kifinomult dekorációval és ugyanilyen tökéletes kiszolgálással. Egyértelműen ez a top of the top helyeken található elismerés, így ezek az éttermek a Thai Select Michelin-csillagos helyei.

Thai Select Classic: ennek a tanúsítványnak a legfőbb ismertetőjele a remek ár-érték arány. Olyan kiváló minőségű éttermek nyerhetik el ezt a kitüntetést, ahol ízletesek az ételek, és a vendégek megismerhetik az országra jellemző gasztronómiai szolgáltatásokat. Ezt akár hívhatjuk a thai gasztronómia Bib Gourmand-jának.

Thai Select Casual: az ezzel a jelzéssel bíró éttermek thai ételeket kínálnak igazi thai ízekkel, de korlátozott szolgáltatásokkal rendelkeznek. Ide sorolhatók a gyorséttermek, food truckok, limitált ülőhellyel és szolgáltatással rendelkező vendéglátó egységek.

Thai Select Unique (csak Thaiföldön): igaz, hogy az ezzel a bizonyítvánnyal rendelkező éttermekért egészen Thaiföldig kell utazni, viszont érdemes figyelni, hol bukkan fel a logó, ugyanis az adott étteremben egészen biztos, hogy helyi különlegességeket fognak felszolgálni, mint például a déli vagy északi thai ételek.

 

Forrás: https://turizmus.com/szallashely-vendeglatas/thai-select-tanusitvannyal-kituntetett-ettermek-mar-budapesten-is-1175490

ORIENTLine
Our website uses cookies for a better user experience
Close